nieuws

Toolspecial introduceert nieuwe Schumacher starthulpen

Werkplaats & Onderhoud

Toolspecial introduceert nieuwe Schumacher starthulpen

Toolspecial.com introduceert nieuwe starthulpen van Schumacher: een instapmodel voor frequent gebruik en een lijn premium compacte energiecentrales voor dagelijks gebruik.

De Schumacher PBI1812 van Toolspecial.com is het instapmodel. Het is een compacte en krachtige starthulp voor frequent gebruik en voor gebruik onderweg. Deze ‘1812’ heeft een piekvermogen van 1.500 A en een startvermogen van 600 A. De statusindicatie van de interne accu is eenvoudig af te lezen, er is een 12V accessoire‑aansluiting en de laadmodule is te gebruiken als reguliere acculader. De PBI1812 kost 179 euro, exclusief BTW.

Behalve deze instapper heeft Schumacher ook een serie premium starthulpen voor dagelijks gebruik: de typen PBI2212, PBI3612, PBI3624 en PBI4424. Het piekvermogen van deze types varieert, afhankelijk van het model, van 1.900 A tot 4.400 A en het startvermogen loopt uiteen van 700 A tot 1.500 A.

Digitale statusindicatie
De premium starthulpen halen hun startkracht uit de ingebouwde Amerikaanse Hawker‑accu’s, die twee tot drie keer langer mee zouden moeten gaan dan standaard AGM‑accu’s. Daarnaast beschikken ze over een digitale statusindicatie van voltage en restcapaciteit van de interne accu’s en de accu van de aangesloten auto.

Een beeper en een zekering voorkomen foutieve aansluiting, overbelasting en kortsluiting. Verder beschikken de starthulpen over een 12V accessoire‑aansluiting. De 2212 kost 319 euro, de 3612 en 3624 kosten elk 549 euro en de 4424 kost 595 euro. Alle prijzen zijn exclusief BTW. De Schumacher‑modellen worden geleverd met een 2A acculader.

Reageer op dit artikel