nieuws

Philips inspectielampen voor werkzaamheden onder de motorkap

Werkplaats & Onderhoud

Philips inspectielampen voor werkzaamheden onder de motorkap

Philips introduceert twee nieuwe inspectielampen voor de werkplaats. Zowel met de compacte Penlight Premium als met de drie modules van het Multidirectional Light System is goed handenvrij te werken.

De Philips Penlight Premium is een inspectielamp met een lichtopbrengst van 260 lux. Deze lamp heeft een brede bundel voor algemeen zicht en is ideaal voor inspecties onder de motorkap. 
Aan de bovenzijde zit een schijnwerper, waarvan de krachtige leds een geconcentreerde lichtopbrengst van 3.600 lux produceren.

De metalen behuizing is voorzien van een comfortabele handgreep van zacht rubber. De draaibare clip is uitgerust met een magneet waarmee de lamp tegen de onderkant van de motorkap geplaatst kan worden. De bundel kan verplaatst worden zonder de lamp te verplaatsen.

De Penlight Premium is water‑, vuil‑ en schokbestendig. Opladen via een 12V‑auto‑oplader of een USB‑poort duurt maximaal twee uur; een handige ingebouwde (op)laadindicator geeft de voortgang aan. De Philips Penlight Premium inspectielamp kost 79.90 euro.

Multidirectional Light System
Het Multidirectional Light System bestaat uit drie snoerloze modules. Elke module levert een lichtbereik van 790 tot 1.200 lux en heeft een dimfunctie, zodat de optimale verlichtingssterkte is in te stellen.

De natuurlijke kleurtemperatuur voorkomt oogvermoeidheid bij langdurig gebruik. De kop van de unit kan 360 graden draaien en onder een hoek tot 120 graden worden gekanteld. De voet bevat een sterke magneet en er zit een zware klemhaak aan de zijkant. De lamp is daardoor zowel vast te zetten op stalen onderdelen als op niet‑magnetische onderdelen.

De koffer doet tevens dienst als laadstation. Het opladen van een enkele unit duurt circa twee uur; de drie modules kunnen tegelijk worden opgeladen. Elke lamp brandt in de normale instelling ongeveer zes uur.

De lampen hebben een akoestische oproepfunctie, zodat de lamp tot een afstand van twintig meter van de draagkoffer is te lokaliseren. Het Multidirectional Light System is bestand tegen schokken, water en oplosmiddelen en komt in 2013 op de markt.

Reageer op dit artikel