nieuws

Valvoline NextGen olie voor personenauto’s

Werkplaats & Onderhoud

Valvoline NextGen olie voor personenauto’s

Valvoline introduceerde enige tijd geleden gerecycleerde NextGen motorolie. Dat was aanvankelijk in All Fleet versie, voor grote afnemers in de bedrijfswagensfeer. Nu is er ook NextGen 10W-40 voor personenauto’s.

We verwijzen terug naar ons eerdere bericht over NextGen All Fleet, een motorolie die voor de helft bestaat uit hergebruikte basisolie. Valvoline begon ermee in de VS, en introduceerde vorig najaar een 15W-40 olie voor bedrijfswagens met ACEA E7 specificatie.

Basisolie slijt niet
Het gaat om een ‘groen’ product, waarin oude olie opnieuw wordt gebruikt. Valvoline stelt dat de (minerale) basisolie in een nieuw gemaakt product eigenlijk niet verslijt. Alleen de toegevoegde additieven verliezen hun werking. Valvoline ziet kans oude olie opnieuw te raffineren tot eerste kwaliteit, als basis voor NextGen olie.

Een momenteel uniek idee voor wie zich wil profileren met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en een milieuvriendelijk imago.

Nu ook in personenauto versie
Er verschijnt nu een tweede NextGen lijn, geschikt voor oudere personenauto’s die geen heel dunne olie vereisen of verdragen. Dat heet simpelweg NextGen SAE 10W-40, met de ACEA specificatie A3/B4-10, en API SL/CF. Dus een heel normale kwaliteit. Valvoline levert deze olie in verpakkingen van klein tot groot, vanaf 1 liter tot aan bulk.

Reageer op dit artikel