nieuws

Ashoezen monteren met SKF speciaalgereedschap

Werkplaats & Onderhoud

Ashoezen monteren met SKF speciaalgereedschap

SKF heeft drie nieuwe gereedschappen geïntroduceerd, waarmee de autotechnicus eenvoudig en effectief ashoezen kan aanbrengen en ashoesklemmen kan vastzetten. Binnenkort introduceert SKF ook stuurhoezen met metalen klemmen.

De SKF‑klemgereedschappen zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: VKN 400 voor universele klemmen en VKN 401 voor oorklemmen. Met deze gereedschappen kunnen autotechnici ashoesklemmen stevig en nauwkeurig bevestigen voor betrouwbare en langdurige prestaties van de ashoes en de homokineet.
Zowel de SKF VKN 400 als de VKN 401 zijn veilig en eenvoudig te gebruiken.

Sneller repareren
Met het SKF‑expandergereedschap (VKN 402) kunnen universele hoezen snel en eenvoudig worden gemonteerd, doordat de homokineet niet hoeft te worden gedemonteerd en het in de meeste gevallen ook niet nodig is om de aandrijfas te verwijderen. Dat zorgt voor een kortere reparatietijd.

De SKF‑expander is een pneumatisch gereedschap (met CE‑markering), dat tijdens de montagewerkzaamheden niet aan de pneumatische luchtinlaat gekoppeld hoeft te zijn. Het oprekken van de ashoes vereist geen lichamelijke inspanningen. Dit gebruikersvriendelijke gereedschap is geschikt voor ashoezen op zowel de wiel‑ als transmissiezijde.

Stuurhoezen met metalen klemmen
SKF introduceert binnenkort in Nederland en België – naast het bestaande assortiment – een assortiment hoogwaardige stuurhoezen met metalen klemmen. De metalen klemmen zorgen voor een hogere betrouwbaarheid en betere prestaties van de stuurhoes. Voor het vastzetten van de klemmen adviseert SKF het gebruik van de VKN 400. Met ongeveer tweehonderd sets zal SKF tachtig procent van het Europese wagenpark (zowel Europese als Aziatische merken) afdekken.

Reageer op dit artikel