nieuws

Veilig olieverversen met magnetische Facom aftapsleutel

Werkplaats & Onderhoud

Veilig olieverversen met magnetische Facom aftapsleutel

Van alle werkzaamheden in een garagebedrijf, komt olieverversen het vaakst voor. Het kan vuil werk zijn, zeker als de aftapplug in de opvangbak valt. Met de Facom D.48 aftapsleutel en de bijbehorende magnetische bits kan olie snel, veilig en schoon worden afgetapt.

De Facom-sleutel is speciaal bedoeld voor het aftappen van olie, zonder dat olie op de handen terecht komt.De aftapplug kan worden losgezet door de sleutel in de horizontale ‘krachtpositie’ te zetten. Door de aftapsleutel vervolgens in de verticale ‘schroevendraaierstand’ te zetten, kan de plug snel worden losgedraaid.Voordat de aftapplug kan worden weggenomen, moet deze normaal nog een paar keer handmatig worden gedraaid. Dat hoeft niet meer, want met de aftapsleutel kan de plug eenvoudig worden losgedraaid en vastgezet. Bovendien is er geen enkel risico op brandwonden, want als de plug bijna los is, lopen de hete oliestraaltjes in het beschermbakje en niet over de hand van de monteur.

Magnetische bits

Dankzij de magnetische bits bij de nieuwe aftapsleutel van Facom kan de aftapplug niet meer zoekraken in de opvangbak omdat de plug magnetisch wordt vastgehouden. De aftapsleutel is universeel en kan bij alle auto’s worden gebruikt, ongeacht merk en type.

De aftapsleutel wordt geleverd in een praktische houder met daarin de sleutel, negen magnetische bits en zes doppen. De houder kan rechtstreeks aan de opvangbak worden bevestigd of op een gereedschapswagen of werkbank worden geplaatst.

Reageer op dit artikel