nieuws

IBS ontvet en voert afval af

Werkplaats & Onderhoud

IBS ontvet en voert afval af

Een ontvetterbak om oliën, vetten, vuil en andere verontreinigingen van onderdelen, motoren en machines te verwijderen is onmisbaar in elke werkplaats. Toolspecial.com levert industriële reinigingssystemen van IBS op locatie en zorgt voor een ophaal- en leveringssysteem van de IBS-reinigingsvloeistof.

De basis van IBS wordt gevormd door een blauwe kwastwastafel, een gepatenteerde zelfaanzuigende pomp en speciale met IBS-reinigers gevulde tanks.

De tafels zijn CE-, GS- en TÜV-gecertificeerd en in verschillende varianten verkrijgbaar. Het draagvermogen van de grotere reinigers bedraagt door de zware constructie 150 kg.

De tafels zijn voorzien van een (af)pompsysteem met voetbediening. De gebruiker houdt de voetschakelaar ingedrukt om de vuile onderdelen af te boenen. De vuile reinigingsvloeistof stroomt hierdoor terug in de tank. Het vuil wordt automatisch gescheiden, doordat het zich afzet op de tankbodem. Tegelijkertijd wordt door de pomp vanuit het midden van de tank schoon reinigingsmiddel aangezogen. De reiniger wordt meerdere malen gebruikt en hoeft niet verwarmd te worden.

Inclusief afvalverwijdering

In samenwerking met IBS biedt Toolspecial.com alle IBS-systeemoplossingen inclusief onderhoud, afhalen en afvoer van de reinigingsvloeistof volgens de wettelijke vereisten.

Toolspecial.com levert de IBS-ontvettervloeistof, zoals de nieuwe IBS Specialreiniger RF, op locatie en neemt dan de verzadigde vloeistof mee. Die verzadigde ontvettervloeistof verwerkt IBS tot een nieuw eindproduct.

Het autobedrijf heeft geen omkijken naar de afvalverwijdering en bovendien zijn er geen kosten voor het verwijderen van de oude vloeistof. Normaal gesproken is dit toch al gauw zestig cent per liter plus transport- en documentkosten.

Toolspecial levert de IBS onderdelenreiniger art. 2120020 vanaf 536 euro.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel