nieuws

Verzamelde aircokennis op www.amt.nl

Werkplaats & Onderhoud

Verzamelde aircokennis op www.amt.nl

Op het gebied van airco en vooral het benodigde regelmatig onderhoud daarvan is heel wat loos. Overgang naar een nieuw koelmiddel, meer aanbieders van serviceapparaten, problemen rond reiniging van airco, opkomst van elektrisch aangedreven airco, het houdt niet op. Alle ontwikkelingen houdt AMT bij, om u op de hoogte te houden hoe en waar te investeren in aircoservice.

Sinds Nissan alweer een jaar of vijftien geleden begon bijna alle modellen standaard airco mee te geven worden nu weinig nieuwe auto’s meer zonder die voorziening verkocht. Dus komen in de werkplaats steeds vaker auto’s met airco, die kans biedt op extra omzet in onderhoud.

Nieuwtjes in serviceapparatuur

Welke nieuwe aircostations komen uit, AMT houdt het bij voor bedrijfswagens en voor personenauto’s. Zo weet u wat er te koop is.

Maar het begint met diagnose of er foutmeldingen zijn uit het klimaatsysteem. Waarbij daarnaar niet alleen gekeken moet worden als zich warm weer begint aan te dienen.

Schoon maken en schoon houden

Niet minder dan airco is een interieurlucht filter tegenwoordig vanzelfsprekend in de auto. En niet minder dan een airco vraagt dat filter aandacht, zelfs vaker hoort het bij regulier onderhoud zo’n filter te verversen.

Ook dat hoort bij het klimaatsysteem. Alleen helpt een schoon filter nog niet als de airco-installatie zelf niet op tijd gereinigd wordt. Daar was toch van alles over te doen, hoe dat wel en niet mag? AMT hield het accuraat bij, zodat u geen risico hoeft te lopen op een boete.

Reparatietips en toekomstblik

Voor handige suggesties bij reparaties aan de airco kunt u eveneens heel goed terecht bij AMT. Welke technieken zijn er voor lek zoeken, wat als een leiding lek blijkt?

Vanzelfsprekend houdt AMT zichzelf en ook u uitvoerig op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen. En ook van de problemen die daarbij kunnen opduiken.

Zo loont het zeer de moeite ook voor airco en aircoservice na te gaan wat er allemaal aan kennis en nieuws bij AMT is te vinden. Ga naar www.amt.nl, gebruik rechtsboven op de homepage het zoekvenstertje, en tik daar in ‘aircoservice’. Of als u meer wilt weten ‘airco’, of om meer specifiek te zoeken ‘aircoservicestation’.

Peter Fokker (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel