nieuws

Uitbreiding diagnoseapparatuur voor AST-opleiding

Werkplaats & Onderhoud

Uitbreiding diagnoseapparatuur voor AST-opleiding

Om alle deelnemers aan de VOC-opleiding tot Autoschadetechnicus (AST) een gevarieerd en realistisch aanbod aan trainingsmaterialen te kunnen bieden, heeft VOC de diagnoseapparatuur uitgebreid.

Tot nu toe werden tijdens de AST-opleidingen losse diagnosetesters zoals Launch, Hella Gutmann, Texa en Multi-Diag ingezet.

Met de toename van het aantal AST-kandidaten (inmiddels meer dan 250) was dit niet meer efficiënt te organiseren. VOC heeft er daarom voor gekozen om de vaste VOC-locaties (Sassenheim, Nieuwegein, Assen en Best) in te richten met een vast diagnosewerkstation van Actia en Würth.

Tijdens de diagnosegerelateerde VOC-trainingen (AST, Auto Elektronica II) maken de cursisten nu kennis met een breed scala aan vaste en losse diagnosetesters.

Cursisten doen het zelf

Het innovatieve van het vaste diagnosewerkstation is dat de diagnosetesters van Würth en Actia op één en dezelfde laptop werken. Dit kan eventueel in de toekomst uitgebreid worden met diagnosetestersystemen van andere merken. Op deze laptop is het ook mogelijk om alle beschikbare voertuiginformatie op te vragen.

Aan de laptop is een tweede beeldscherm gekoppeld zodat alle deelnemers de handelingen van de trainer goed kunnen volgen. Tijdens de praktijkoefeningen werken de cursisten er zelf ook mee.

Voor de opleiding worden twaalf moderne schadevoertuigen ingezet om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen. Deze voertuigen rouleren over de verschillende VOC-centra.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel