nieuws

MPM leent 150 leenauto’s uit

Werkplaats & Onderhoud

MPM leent 150 leenauto’s uit

De Nederlandse olieleverancier MPM heeft in vijf maanden tijd maar liefst 150 Toyota Aygo leenauto’s geleverd aan garagebedrijven in heel Nederland. Dat zijn er zoveel, dat MPM denkt dat het er wel eens vijfhonderd kunnen worden.

MPM levert smeermiddelen, koelvloeistoffen en ruitensproeierantivries van kleinverpakking tot bulk via grossiers aan garagebedrijven. Om bij een breder publiek bekend te worden ontwikkelde MPM een nieuw leenautoconcept. Uitgangspunt is een scherpe leaseprijs voor een Toyota Aygo van slechts 99 euro per maand. Vervolgens biedt niet MPM, maar de grossier de auto aan. Het garagebedrijf krijgt voor maximaal 99 euro per maand de beschikking over een Aygo en kan die als leenauto inzetten. De grossier kan echter besluiten om dat bedrag te verlagen of kwijt te schelden, bijvoorbeeld als het garagebedrijf in gaat op een actie-aanbieding van de grossier. Sommige grossiers bieden de leenauto inmiddels voor drie maanden gratis aan als het garagebedrijf een bepaalde hoeveelheid winterbanden afneemt, andere grossiers doen het voor half geld als het garagebedrijf ook uitlaten of accu’s bij de grossier koopt.

Op naar de vijfhonderd leenauto’s

MPM spreekt van een win-win-win-situatie. Allereerst kan het garagebedrijf voor maximaal 99 euro per maand een Toyota Aygo als leenauto inzetten. Die auto kan na vier jaar voor 3.200 euro van de leasemaatschappij worden overgenomen. Het voordeel voor de grossier is dat hij vier jaar lang de mogelijkheid heeft om het garagebedrijf met aanbiedingen aan zich te binden. Voor MPM levert de leenauto naambekendheid op, want de bestickerde Toyota maakt vier jaar lang reclame. MPM heeft het leenautoconcept afgelopen zomer gelanceerd tijdens de ‘MPM Internationals Dragraces’ in Drachten. De belangstelling was al direct zo groot, dat eind november jongstleden al de 150ste Aygo werd uitgeleverd. MPM heeft inmiddels in overleg met Toyota het doel verschoven van driehonderd naar vijfhonderd auto’s.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel