nieuws

Autodemontagebedrijf Rhenoy groeit door recycling

Werkplaats & Onderhoud

Autodemontagebedrijf Rhenoy groeit door recycling

Gebruikte onderdelen zijn duurzaam, goedkoop en ze worden steeds populairder. Rhenoy groeit daarom maar door en legt momenteel de laatste hand aan een uitbreiding van het bedrijf.

Er zijn twee soorten recycling: materiaalrecycling en productrecycling. Met materiaalrecycling worden van oude onderdelen nieuwe producten gemaakt; van autoruiten worden flessen gemaakt en van autobanden worden rubbertegels voor speelplaatsen gemaakt.

Volgens Rhenoy in Waardenburg is productrecycling/hergebruik nog veel interessanter, omdat het hele product (onderdeel) opnieuw wordt gebruikt. Zo kunnen goede onderdelen van vaak jonge auto’s een tweede leven krijgen.

Drie labels

Rhenoy verkoopt drie soorten onderdelen met het label van een groen kikkertje: Green New (nieuw origineel, dit zijn nieuwe onderdelen, vaak uit restpartijen of overstock), Green Used (jong gebruikte onderdelen) en Green Checked (gereviseerde onderdelen).

Op www.rhenoy.nl zijn online onderdelen te zoeken en te bestellen, is de voorraad demontage-auto’s te zien, de voorraad schade-auto’s en aanbiedingen. Gebruikte onderdelen zijn te vinden via het Pinnacle-systeem. Nieuwe onderdelen (ook op het kenteken) in de Tecdoc webshop. Voor schadeherstel levert Rhenoy plaatwerk, verlichting, koelingsdelen en stuurdelen.

Eigen researchcenter

In Waardenburg wordt momenteel de hand gelegd aan de bouw van een nieuwe hal van 3.400 vierkante meter. Vanaf januari 2012 moet de hal operationeel zijn.Rhenoy bestaat uit een aantal bedrijven. Bij Rhenoy Auto worden schade-auto’s van alle merken verkocht en bij Rhenoy Onderdelen worden onderdelen van jonge schade-auto’s verkocht.

In 1998 werd het Technisch Service Center opgericht, omdat Rhenoy bij het vermarkten van gebruikte onderdelen bij de dealers geen voet aan de grond kreeg. Het Technisch Service Center werkt voor leasemaatschappijen en fleetowners en heeft snelle doorlooptijden, eigen vervoersoplossingen, een eigen ROB-systeem en SLA-overeenkomsten. In het researchcenter wordt zoveel mogelijk kennis opgedaan. In het Technisch Service Center worden de gebruikte versnellingsbakken getest op de zeer geavanceerde Superflow testbank.

De nieuwe Superflow-testbank in dit filmpje is één van de modernste versnellingsbaktesters in Nederland.

De ‘productie’ (versnellingsbak- en motorenrevisies) vindt in het eigen bedrijf in Polen plaats. Ook die locatie wordt uitgebreid, want naast revisie vinden in Polen inmiddels ook verkoopactiviteiten plaats. Bij Rhenoy werken vijftig mensen.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel