nieuws

Eerste Würth schaarhefbruggen met RAI keurmerk in gebruik genomen

Werkplaats & Onderhoud

Eerste Würth schaarhefbruggen met RAI keurmerk in gebruik genomen

Würth Nederland heeft onlangs de eerste twee wielvrije, elektrohydraulisch aangedreven schaarhefbruggen met RAI keurmerk geleverd bij de firma Daams 4×4.

De hefbruggen worden bij Daams 4×4 in Bergeijk gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden en het ombouwen van ‘gewone’ 4×4 suv’s naar speciale voertuigen. Deze auto’s worden onder andere gebruikt door hulporganisaties en bedrijven, die met de auto’s deelnemen aan expedities. De auto’s worden gebruikt tijdens extreme weersomstandigheden, zoals in de woestijn of op een gletsjer. Daams 4×4 is een goedgekeurd modificatiecentrum voor ‘Artic’ trucks en leverancier van 4×4-accessoires. Toine Daams, directeur/eigenaar van Daams 4×4: “Wij hebben gekozen voor de hydraulische schaarhefbruggen van Würth omdat dit kwalitatief goede, prijstechnisch interessante bruggen zijn met een acceptabele levertijd en een prima service”.

Jaarlijks keurmerk

Bij de schaarhefbruggen van Daams 4×4 zijn de stroomkabels en persluchtleiding volledig weggewerkt in het schaarsysteem. Hoewel de schaarhefbruggen relatief klein ogen, hebben ze een maximale draagkracht van 3.200 kilogram. De maximale hefhoogte is 1,90 meter en de oprijhoogte van de schaarhefbruggen is 10,5 cm, wat deze schaarhefbruggen ook geschikt maakt voor zeer verlaagde auto’s.

Würth Nederland draagt zorg voor de jaarlijkse inspectie en het onderhoud aan de schaarhefbruggen, om ervoor te zorgen dat Daams 4×4 jaarlijks het Keurmerk Hefbruggen van RAI krijgt toegekend.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel