nieuws

Facom zorgt voor schadevrije filterwissel

Werkplaats & Onderhoud

Facom zorgt voor schadevrije filterwissel

Hoe vervang je een olie- of dieselfilterelement zonder het kunststof deksel te beschadigen? Facom ontwikkelde er speciale dopsleutels voor. Hoe houden die het kunststof schadevrij?

Inmiddels maakt meer dan de helft van alle autofabrikanten gebruik van kunststofdoppen zonder aandrijfzeskant voor hun oliefilters. Met een oliefilterriemsleutel of een plaatstalen dopsleutel is de kans op beschadiging groot.

Gehard staal

De nieuwe Facom-dopsleutels zijn van gehard staal. Daardoor kan de dop niet vervormen, ook niet bij een hoog aanhaalmoment. Dat voorkomt beschadiging van het deksel. En omdat de doppen weinig plaats innemen zijn ze geschikt voor compacte motorcompartimenten.

Los of in set

De doppen worden los geleverd, maar zijn ook als set verkrijgbaar. Er is een set van drie doppen voor Renault, een set van twee voor Duitse auto’s (VAG, BMW en Mercedes) en een set van zes voor Renault, Fiat, VAG, BMW en Mercedes.

Dieselfilters

Bij het vervangen van dieselfilters speelt een vergelijkbaar probleem. Daarvoor introduceerde Facom recent al twee gereedschappen.

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel