nieuws

Vingerveilige slaghamer

Werkplaats & Onderhoud

Vingerveilige slaghamer

WPT-TwenTec Automotive BV heeft een tweetal nieuwe slaghamers toegevoegd aan het leveringsprogramma. Deze zijn speciaal geschikt voor het uitdeuken met lijmtechniek. Hierbij worden lichte deukjes in plaatwerk op een eenvoudige manier hersteld zonder dat overspuiten nodig is.

Conventionele slaghamers hebben een externe slagbegrenzing door middel van een ring met bout op het einde van de hamersteel. Bij de nieuwe generatie WPT-TwenTEC slaghamers zit deze slagbegrenzing in de hamersteel zelf.

Dat heeft als voordeel dat er geen gevaar meer bestaat dat een duim of vinger bekneld raakt tussen het slaggewicht en de slagbegrenzing.

De nieuwe slaghamers hebben een gewicht van 1,3 of 1,9 kg. Alle slaghamer- en combikits worden vanaf nu geleverd met de nieuwe generatie slaghamers.

Hans Doornbos (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel