nieuws

Kunststof repareren met lastechniek

Werkplaats & Onderhoud

Kunststof repareren met lastechniek

Met de TwenTec Kunststof Reparatie Kit van WPT Systems Europe zijn beschadigde kunststofdelen zoals bumpers en spoilers duurzaam te repareren. Het gaat om een lastechniek die een prima alternatief vormt voor lijmen. Het te repareren deel hoeft niet eens te worden uitgebouwd en dat spaart veel tijd.

De lastechniek is bij uitstek geschikt voor reparatie van thermoplastische kunststoffen (TPO, PP, PE en PP-EPDM). In de meeste gevallen kan het kunststofdeel gewoon op zijn plaats blijven, zodat kostbare demontage niet nodig is.

De TwenTec Kunststof Reparatie Kit bevat zeven las-staven van diverse soorten kunststof en een aantal Fiberflex universele las-staven. Laatstgenoemde zijn versterkt met carbon en glasvezels en bieden extra weerstand tegen belasting. Tijdens het lassen is de temperatuur instelbaar op de 220V trafo.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel