nieuws

WD-40 verhelpt winters ongemak

Werkplaats & Onderhoud

WD-40 verhelpt winters ongemak

De winter is in aantocht en dat levert voor veel automobilisten de nodige ongemakken op. Motoren die slecht starten, wielmoeren die bij de winterbandenwissel niet los willen, haperende elektrische contacten en metaaldelen die versneld corroderen. Het allround onderhoudsproduct WD-40 schiet te hulp, en is dankzij een uitklapbare spuitmond nu nog handiger in gebruik.

WD-40 staat al langer bekend als alleskunner, het smeert, beschermt en verdrijft vocht. Ideaal voor tal van klusjes aan de auto. Wielmoeren zijn later gemakkelijker los te krijgen als je ze voor montage inspuit met WD-40. Lichtmetalen wielen kunnen er effectief mee gereinigd worden. Stekkerdozen maken beter contact en corroderen minder na het inspuiten met WD-40. Ook voor onderhoud van sneeuwkettingen en het gangbaar maken van sloten biedt WD-40 uitkomst.

Uitklapbaar rietje

De nieuwste vinding van WD-40 is de spuitbus met Smart Straw. Dit maakt een einde aan het geklungel met het losse spuitrietje. Met ingeklapt rietje is een grote spuitmond actief, met uitgeklapt rietje kan nauwkeuriger gedoseerd worden en zijn kleine ruimtes goed bereikbaar. Het uitgeklapte rietje is onder elke hoek te gebruiken. De spuitbus met Smart Straw heeft een inhoud van 450 ml.

Ontwikkeld voor NASA

Weet u waar de naam WD-40 vandaan komt? De NASA was ooit op zoek naar een waterverdringer, die tevens een goede bescherming tegen corrosie moest bieden. Bij de 40-ste poging het juiste product te ontwikkelen was het raak: het kreeg vervolgens de toepasselijke naam WD-40. Het allround onderhoudsproduct wordt nu in 160 landen gebruikt in de industrie en techniek, waaronder de automotivebranche.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel