nieuws

Vloeiende overgang naar nieuw spuitwerk

Werkplaats & Onderhoud

Vloeiende overgang naar nieuw spuitwerk

Spotrepair maakt het mogelijk om relatief kleine schades aan de carrosserie voor een vriendelijk bedrag te repareren. Om het plaatselijke spuitwerk niet op te laten vallen is een vloeiende overgang op de bestaande lak vereist. Permacron Speed Blender 1036 van Spies Hecker helpt daarbij.

Een onzichtbare overgang van nieuw naar bestaand spuitwerk is lastig te bereiken. Toch is dat bij spotrepair nodig, om te voorkomen dat een compleet carrosseriedeel moet worden overgespoten waardoor de reparatie toch weer duur uitvalt.

Het vloeiend laten overlopen van de lak is mogelijk met behulp van een geschikt uitspuitadditief. Permacron Speed Blender 1036 van Spies Hecker is zo’n additief, dat speciaal is afgestemd op spotrepair. Het wordt onverdund op het overloopgebied binnen het opgeschuurde oppervlak opgebracht. Ter plaatse lost het additief de bestaande lak gedeeltelijk op, waardoor een vloeiende overgang van nieuwe naar ‘oude’ lak ontstaat.

Het uitspuitadditief is bedoeld voor gebruik in combinatie met Permasolid blanke lakken en deklakken van Spies Hecker. Het is leverbaar in 1 liter verpakkingen en spuitbus. De Spies Hecker-producten worden geïmporteerd door Metalak.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel