nieuws

Verlijmde onderdelen eenvoudig verwijderen

Werkplaats & Onderhoud

Verlijmde onderdelen eenvoudig verwijderen

Het demonteren van gelijmde autoruiten kan een lastige en tijdrovende klus zijn, waarbij je op moet passen geen schade toe te brengen aan lakwerk en interieur. Lascare Carrosserie schiet te hulp met de Inductor Energy 2000. Met dit apparaat verwijdert u moeiteloos alle aan de autocarrosserie gelijmde onderdelen.

Het werkingsprincipe van de Inductor Energy 2000 is gebaseerd op het principe van inductieverwarming. Het is inzetbaar voor het verwijderen van alle aan de carrosserie verlijmde onderdelen, dus niet alleen autoruiten maar ook sierlijsten, stripings, stickers, coating, hemelbekleding en nog veel meer. De verwijderde onderdelen kunnen meestal gewoon worden hergebruikt omdat ze geen schade oplopen.

Met de Inductor Energy 2000 wordt alleen het metaal van de carrosserie verwarmd, en niet de ruit, het rubber en de achterliggende bekleding. Binnen enkele minuten laat de lijmlaag los en kan de ruit worden verwijderd. Een zijruitje is binnen 5 minuten los, een achterruit in gemiddeld 10 minuten.

Auke Cupédo

(Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel