nieuws

Veilige starthulp met Powerslave

Werkplaats & Onderhoud

Veilige starthulp met Powerslave

Het verlenen van een starthulp bij een auto met gebrekkige accu, is bepaald niet zonder risico. Tijdens het aansluiten van de klemmen kunnen hoge piekspanningen optreden met verwoestende werking voor de auto-elektronica. De Hoeve Multipower levert starthulpen van Powerslave, die volkomen elektronicaveilig hun werk doen.

Het Belgische Powerslave heeft de startboosters voorzien van intelligente elektronica, die piekspanningen tot 900 Volt wegfiltert. De klemmen zijn volledig spanningsloos op het moment dat ze op de pechauto worden aangesloten. De startbooster zal pas inschakelen nadat de klemmen goed zijn bevestigd, er geen kortsluiting is, de polariteit klopt en de spanning over de accu beneden de 14,7 Volt is. Pas dan kan met de startknop de startbooster in werking worden gezet. Zodra de spanning boven de 14,7 Volt komt (of 28,9 Volt bij 24V systeem), schakelt de startbooster automatisch uit.

De Powerslave-starthulpen worden geleverd door De Hoeve Multipower. Er is keus uit diverse typen, in 12V, 12V/24V en 24V uitvoering. Er is al een elektronicaveilige Powerslave-startbooster voor 254 euro.

De meeste Powerslave-starthulpen zijn uitgerust met een sterke Optima-accu.

De Powerslave-startboosters kunnen ook ingezet worden bij het verwisselen van een accu. Het boordnet blijft dan op spanning waardoor er geen geheugenverlies optreedt bij de radio, klok, etc. Dat spaart veel tijd met programmeren.

U kunt met de Powerslave ook een dynamotest uitvoeren.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel