nieuws

Tweekoloms hefbrug met praktische voordelen

Werkplaats & Onderhoud

Tweekoloms hefbrug met praktische voordelen

Stenhoj presenteert de nieuwe Maestro 2.32 Plus+, een tweekoloms hefbrug met een aantal bijzondere eigenschappen. Dankzij de nieuwe Combiflex-opnemers is elk type auto volgens voorschrift te heffen. Ook de opklapbare wielhouders en speciale deurbeschermers zijn reuze handig. Zelfs een geïntegreerde acculader is mogelijk!

Door de brede reeks automodellen van klein tot zeer groot, en de steeds strengere voorschriften van autofabrikanten voor wat betreft de belasting van de bodemplaat, is het lastig om met een tweekoloms hefbrug alle automodellen op de juiste wijze te ondersteunen.

Bij de nieuwe Maestro 2.32 Plus+ heeft Stenhoj bijzondere aandacht besteed aan het verstelbereik van de armen. Het betreft een mechanische spindelbrug met een korte heftijd van 40 seconden. Door de programmeerbare top stop kan de hefbrug ingesteld worden op een vaste werkhoogte. Er is keus tussen standaard telescopische en dubbel telescopische opneemarmen.

De van Stenhoj bekende flexibele Combiflex-opnemer is vernieuwd. Deze gaat rechtstandig omhoog en omlaag, waardoor de armlengte altijd gelijk blijft. Ze zijn ideaal voor auto’s met bodemplaten waarbij de opneempunten lastig bereikbaar zijn.

Een handige optie zijn de opklapbare wielhouders. Ze worden bevestigd aan de beide kolommen. Tijdens reparaties kunnen de wielen, vrij van de vloer, aan de haken worden gehangen.

De Maestro 2.32 Plus+ heft tot 3200 kg. De spindels zijn voorzien van gerold in plaats van gesneden draad en daardoor uiterst duurzaam.

Stenhoj-importeur Stokvis Equipment levert Maestro hefbruggen met hefvermogens van 3 tot en met 5 ton.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel