nieuws

Telwin Digistart brengt startaccu tot leven

Werkplaats & Onderhoud

Telwin Digistart brengt startaccu tot leven

Gereedschappenspecialist Vynckier Tools importeert een serie acculaders van het merk Telwin. Nieuw is het model Digistart 340. Deze digitale acculader geeft niet alleen conventionele startaccu’s nieuwe energie, maar ook de moderne gelaccu’s. De veilige laadtechniek beschermt de accu.

Moderne accu’s vereisen een aangepaste laadkarakteristiek. Laden volgens de traditionele methode kan blijvende schade aan de accu veroorzaken, en de accu bereikt niet z’n optimale prestaties.

De Telwin Digistart 340 is een acculader van de nieuwe generatie, met geavanceerde laadprocedure. Niet alleen geschikt voor loodzuuraccu’s maar ook voor gelaccu’s. Het laadproces wordt automatisch bewaakt en de stroom en voltage zijn op een digitaal display te volgen.

De monofasige Digistart 340 kan zowel voor 12V als 24V accu’s worden ingezet. Behalve als laadapparaat, met normale- en snellaadfunctie, fungeert de Digistart ook als veilige starthulp voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Ook een testfunctie is aanwezig. Kortom, de mobiele Digistart 340 is een effectief gereedschap om startproblemen te lijf te gaan.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel