nieuws

SUN DGA-2500 uitlaatgastester met PC

Werkplaats & Onderhoud

SUN DGA-2500 uitlaatgastester met PC

De viergastester en roetmeter zijn onmisbaar bij de APK-keuring en dus een noodzakelijke investering voor het autobedrijf. SUN introduceert de DGA-2500 uitlaatgastester. Deze is voorzien van een veelzijdige PC en kan uitgebreid worden tot renderend teststation.

De nieuwe SUN DGA-2500 is uitgerust met een PC, Windows-besturing, printer en 17” TFT scherm. Het groot formaat kleurenscherm zorgt voor een duidelijke presentatie van de meetresultaten. De moderne uitlaatgastester is verkrijgbaar als viergastester, roetmeter en combitester.

De PC-basis maakt het mogelijk diverse SUN diagnosetesters als de Scanner, Solus en Modis op de uitlaatgastester aan te sluiten. De meetsignalen worden grafisch getoond op het grote scherm. De combinatie van elektronicatester en uitlaatgastester is waardevol bij het oplossen van lastige storingen aan het brandstof- en emissiesysteem van de auto.

Alle testresultaten kunnen na afloop op de harde schijf van de PC worden opgeslagen. De SUN DGA-2500 is al voorbereid op de toekomstige roetmeting met voertuigspecifieke afkeurnormen. Dankzij de PC-sturing kan de testsoftware eenvoudig worden aangepast aan nieuwe wettelijke eisen of testprocedures.

De SUN uitlaatgastesters worden geïmporteerd door Autoservice Equipment Nederland, AEN.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel