nieuws

Stiba wijst weg in autodemontage

Werkplaats & Onderhoud

Stiba wijst weg in autodemontage

Gelukkig gaan afgedankte auto’s niet meer naar de ‘sloop’, maar worden ze keurig gedemonteerd. Na het ontmantelen krijgen de bruikbare componenten een tweede leven en worden de restmaterialen milieuverantwoord verwerkt voor hergebruik. Branchevereniging Stiba maakt zich sterk voor de belangen van de voertuigdemontagebedrijven en lanceert een nieuwe website waarop alles te vinden is over autodemontage.

Op de website is veel informatie beschikbaar over het demonteren van voertuigen (auto’s, trucks en motorfietsen) en de circa 180 gecertificeerde demontagebedrijven die bij de Stiba zijn aangesloten. Er is precies te zien hoe een demontageproces verloopt.

Gebruikte auto-onderdelen

Een bedrijvenzoeker brengt u in contact met het dichtstbijzijnde demontagebedrijf. Ook is er een link aangebracht naar de ‘onderdelenzoeker’ www.auto-onderdelen.nl. Daar zijn gebruikte delen te vinden die via Stiba-leden worden aangeboden.

Voor Stiba-leden bevat de website een afgesloten gedeelte. Daar is informatie beschikbaar over wet- en regelgeving, milieuvriendelijke demontage en ondersteuning bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Ook belangrijk: u kunt op de nieuwe Stiba-website ook een nieuwsbrief aanvragen, die u op de hoogte houdt van de ontwikkelingen op het gebied van voertuigdemontage in Nederland.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel