nieuws

Spuitwerk aan Mercedes supersnel droog

Werkplaats & Onderhoud

Spuitwerk aan Mercedes supersnel droog

De nieuwe trend in schadeherstel is het uv-drogen van kleine schadereparaties. Met korte flitsen uv-licht zijn plamuur en autolak binnen een minuut droog. Het eindresultaat doet niet onder voor de traditionele droogtechniek. Zelfs Daimler AG heeft deze technologie nu goedgekeurd voor schadeherstel aan Mercedes-Benz auto’s.

De goedkeuring is verleend aan Standox, voor de uv-drogende Standoflash uv-programma. Dat bestaat uit een uv-drogende plamuur, filler en blanke lak. Er gingen uitgebreide tests aan vooraf, waarbij Daimler overtuigd raakte van de kwaliteit en snelheid van moderne uv-droogtechniek. Ten opzichte van conventionele droging in de spuitcabine zijn tijdsbesparingen tot wel 70% mogelijk. Daarnaast kost het veel minder energie. Het drogen gebeurt met een speciale uv-lamp, die korte flitsen uv-licht uitstraalt. Vooral voor spotrepair komt dit proces in aanmerking.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel