nieuws

Spies Hecker brengt snelheid in spotrepair

Werkplaats & Onderhoud

Spies Hecker brengt snelheid in spotrepair

Bij het herstellen van kleine schades telt de snelheid. Spies Hecker komt schadeherstelbedrijven tegemoet met een compleet UV-systeem. Dat zorgt voor ultrakorte droogtijden tussen de diverse bewerkingen, zodat de auto er in notime weer glanzend bij staat.

Spies Hecker leverde al een UV-drogende primer/grondverf. Nu zijn er ook een UV-drogende plamuur en blanke lak. Met dit complete UV-systeem neemt een complete spotrepair niet langer dan 30 minuten in beslag, terwijl spotrepair met de gebruikelijke infrarooddroging ruim een uur kost.

Snel drogen met UV-flitsen

Het geheim schuilt in het droogproces. De UV-producten drogen door korte flitsen van ultraviolet licht. De UV-plamuur (Permasolid UV Starlight Spachtel 9100) is een 1 component product dat door 30 UV-flitsen in 1 minuut gedroogd wordt. Het hecht op alle materialen, inclusief aluminium en kunststof.

De grondverf (Permasolid UV Starlight Grundierfuller 9000) is eveneens een 1 component product en dus meteen spuitklaar. Het droogt in 40 seconden met 20 UV-flitsen!

De UV blanke lak (Permasolid UV Starlight 2K Klarlack 9200) is een 2 componenten product. Na een uitdamptijd van 5 minuten is het droog en dus poetsbaar binnen 50 seconden met 25 UV-flitsen.

Bijzondere techniek die UV-droging. Het komt het rendement in het schadeherstelbedrijf zeer ten goede.

De laksystemen van Spies Hecker worden op de markt gebracht door Metalak. De importeur is ook actief in nonpaint-producten voor het schadeherstelbedrijf.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel