nieuws

Sikkens demonstreert innovatieve UV-droogtechniek

Werkplaats & Onderhoud

Sikkens demonstreert innovatieve UV-droogtechniek

Supersnelle droging van vers gespoten autolak met UV-techniek, is uiterst actueel. Het verhoogt de productiviteit in het schadeherstelbedrijf enorm. Met Autoclear UV speelt Sikkens in op de UV-trend. U kunt er binnenkort in de praktijk mee kennismaken.

Een speciale UV-lamp droogt Autoclear UV in enkele minuten. De auto staat dus snel weer buiten de spuitcabine en dat levert een productiviteitswinst op van wel 35%. Ook belangrijk is de forse energiebesparing.

Activator

In plaats van de gebruikelijke twee componenten, bevat Autoclear UV blanke lak drie componenten. Naast lak en verharder is er een activator, die reageert op ultraviolet licht. Zodra UV-licht op het met blanke lak gespoten oppervlak valt begint de activator te werken en start het snelle droogproces.

UV-Roadshow op locatie

Om schadebedrijven bekend te maken met de voordelen en het gebruik van UV-techniek, organiseert Sikkens Autolakken een UV-Roadshow. De demonstraties vinden plaats in een passende praktijkomgeving: het schadeherstelbedrijf.

Op 19 februari bent u vanaf 18.30 uur welkom bij Autoschade Roggeveld in Roden en op 11 maart bij ABS Tiemessen in Vaassen. U maakt er kennis met Autoclear UV en de overige producten en diensten van Sikkens Autolakken.

Het Nederlandse merk Sikkens maakt deel uit van Akzo Nobel Car Refinishes in Sassenheim.

Opgeven voor de UV-Roadshow kan door een mail te sturen naar autolakken.salessupport@akzonobel.com, onder vermelding van UV-Roadshow en de datum.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel