nieuws

Robinair klaar voor CO2 airco

Werkplaats & Onderhoud

Robinair klaar voor CO2 airco

Het huidige koudemiddel in de auto-airco: R134a is bepaald niet vriendelijk voor het milieu. Fabrikanten van aircosystemen zoeken naarstig naar milieuvriendelijker alternatieven. De hoop is onder andere gevestigd op het koudemiddel kooldioxide, R744 geheten. Dat is vrijwel onschadelijk voor het milieu en geeft bovendien betere koelprestaties. Wel vereist het andere service-apparatuur. Robinair heeft al een aircoservicestation ontwikkeld voor de CO2 airco.

Een belangrijk voordeel van de R744 airco is de hogere koelcapaciteit en kortere aanspreektijd, waardoor het interieur sneller op een koele temperatuur komt.

Op de onlangs gehouden Automechanika tentoonstelling presenteerde Robinair al een aircoservicestation voor CO2 aircosystemen.

Importeur Explora kan u verder informeren over deze Robinair AC744. Niets staat de marktintroductie van de CO2 airco dus in de weg. Aircofabrikanten als het Duitse Behr hebben al productierijpe systemen klaar en ook de werkplaats kan er nu service aan verlenen.

Ook de ontwikkeling van aircoservicestations voor het traditionele R134a staat niet stil. Robinair introduceert een nieuwe generatie, bestaande uit de AC450, AC550 en AC650. Behalve de AC450 hebben deze apparaten een rijk gevulde database met airco-vulinformatie en een Expert-programma voor de ervaren aircospecialist. Topmodel AC650 beschikt zelfs over een uitgebreide diagnosedatabase. Ook het uiterlijk werd gemoderniseerd. Praktisch zijn de grote luchtbanden.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel