nieuws

Protech test emissies én auto-elektronica!

Werkplaats & Onderhoud

Protech test emissies én auto-elektronica!

Saarloos Automotive Equipment vertegenwoordigde al de Protech viergastesters en roetmeters. Het programma werd recent uitgebreid met Protech diagnosetesters. De nieuwste ontwikkeling is V-family, waarbij emissietest én voertuigdiagnose vernuftig in één tester worden geïntegreerd.

Tegenwoordig heeft elk apparaat een computer, display of beeldscherm, toetsenbord en printer. Dat is kostbaar en ook omslachtig, omdat de apparatuur niet onderling communiceert. In opkomst zijn daarom diagnosetesters waarop diverse testmodulen gekoppeld kunnen worden. Die modulen hoeven dan niet elk voorzien te zijn van een eigen computer, display en printer. Dat spaart kosten en maakt een veelomvattende diagnose mogelijk met één samenvattend testrapport als resultaat.

Ook Protech kiest met V-family voor deze efficiënte weg. Je schaft een Protech diagnosetester aan, naar keuze in de vorm van een pda, tablet pc of notebook en kiest vervolgens de gewenste testmodulen. Dat kan bijvoorbeeld een diagnose-interface zijn, een viergastester of roetmeter of een combinatie. Deze modulen communiceren via draadloze bluetooth techniek met de diagnosetester. Er ligt dus geen kabel meer over de werkplaatsvloer.

Importeur Saarloos Automotive Equipment kan u de veelzijdige mogelijkheden van V-family toelichten. Klanten kunnen ook gebruik maken van een helpdesk.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel