nieuws

Online daten met APKafspraak.nl

Werkplaats & Onderhoud

Online daten met APKafspraak.nl

Hoe zocht je vroeger naar een garagebedrijf? Juist, via de telefoongids. En vandaag? Vandaag gaat dat via Google Maps en APKafspraak.nl. Hoe dat werkt? Directeur Paul Lauret van A2SP geeft uitleg.

“Met APKafspraak.nl is je werkplaats 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar”, zegt Paul Lauret. Hoe? “Voor autobedrijven werkt APKafspraak heel eenvoudig. Aanmelden, gegevens controleren en de ‘webagenda’ openzetten.”

Gaatjes vullen

Terwijl de receptie zo 24/7 open is houdt de garagehouder de openingstijden van de werkplaats zelf in de hand: “Je kunt met die agenda gaan variëren: Alleen openstellen op de rustige uren om de gaatjes op te vullen, of juist op alle dagen open om zoveel mogelijk klanten binnen te halen.”

Open webagenda

Ook voor de consument werkt APKafspraak.nl eenvoudig: “Tik kenteken en postcode in en het kaartje geeft direct de garages in de buurt weer. Bij garages met een ‘open agenda’ plan je vervolgens direct een afspraak in.”

Besparen op dure campagnes

En de kosten? “Uiteraard is APKafspraak.nl voor de consument helemaal gratis. De Garage betaalt geen vaste kosten, maar alleen 3,95 euro per bevestigde afspraak. Daar staat een gegarandeerde omzet in de vorm van een APK plus de eventuele bijkomende reparaties tegenover en het maakt dure marketingcampagnes overbodig.”

Bovenin bij Google

Dat klinkt goed. Tenminste, als de consument APKafspraak.nl weet te vinden. “Geen probleem”, verzekert Lauret. “Wij zorgen ervoor dat APKafspraaak.nl bovenin de zoekresultaten bij Google staat.”

Welke andere?

Even checken. ‘APK afspraak’ in het zoekvenstertje typen en… APKafspraak.nl staat tweede. Niet slecht voor een site die pas een paar dagen in de lucht is. Wie er eerste staat? Garageselect.nl. Dat is die andere website waar je online een APK afspraak maakt.

Erwin den Hoed (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel