nieuws

Omia Green Diamant: de ‘groene’ spuitcabine

Werkplaats & Onderhoud

Omia Green Diamant: de ‘groene’ spuitcabine

Groen slaat niet zo zeer op de kleur van deze nieuwe spuitcabine, maar vooral op zijn milieuvriendelijke prestaties. De Green Diamant van Omia verbruikt tot wel 50% minder energie. Daarnaast munt deze slimme spuitcabine uit in een hoge productiviteit.

Bij tachtig procent van de schadereparaties moet slechts een klein deel van de auto worden gespoten. Dat is de reden dat de Green Diamant compact van afmetingen is. Alleen het gedeelte dat gespoten wordt, staat in de cabine. Het gedeelte dat zich buiten de cabine bevindt, hoeft niet afgeplakt te worden.

Deze oplossing spaart ruimte en energie. Ook neemt de kleine cabine genoegen met de helft van het gebruikelijke aantal filters.

De cabine is voorzien van het gepatenteerde Energeco-systeem, met milieuvriendelijke elektrische heater. Het zorgt voor een snelle verhitting, waardoor minder energie nodig is en de productiviteit stijgt.

De Omia spuitcabines worden geproduceerd in Frankrijk en in ons land geleverd door de Andriessen Groep.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel