nieuws

Monty Universal bandenwisselaar voor moeilijke wielen

Werkplaats & Onderhoud

Monty Universal bandenwisselaar voor moeilijke wielen

Het monteren van ultraplatte sportbanden en runflats, is met een conventionele bandenwisselaar een lastige klus. Er bestaat grote kans op schade aan velg en band. Hofmann introduceert twee nieuwe montagemachines, waarmee het omleggen van dergelijke lastpakken kinderspel is.

Het gaat om de Monty Universal. Het wiel wordt centraal opgespannen met als voordeel dat beide zijden van het wiel optimaal bereikbaar zijn. De draaisnelheid is variabel. Dit maakt het mogelijk de machine langzaam te laten draaien tijdens kwetsbare momenten in het montageproces, zoals het afdrukken van de hiel en het over de velgrand trekken van de hiel.

Via een praktische bedieningsconsole wordt de hieldrukkerschijf is positie gebracht.

De draaitafel is in hoogte verstelbaar zodat altijd een optimale werkhouding mogelijk is. Ook de standaard wiellift verlicht het werk van de bandenmonteur.

Hofmann-importeur Stokvis Equipment levert twee modellen. Bij de Monty Universal 1 wordt tijdens het demonteren gebruik gemaakt van een conventionele bandenlepel. De Monty Universal 2 beschikt over een automatische hielgreep die de hiel over de velgrand trekt. Beide machines zijn geschikt voor velgen tot een diameter van 30 inch en een breedte van 17 inch.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel