nieuws

Moderne acculaders voor de werkplaats

Werkplaats & Onderhoud

Moderne acculaders voor de werkplaats

Accu’s van de nieuwe generatie auto’s raken snel uitgeput, bij langdurige stilstand of diagnosewerkzaamheden in de werkplaats. Om de accu in goede conditie te houden en de voertuigaccu tijdens diagnosehandelingen te ontzien, levert Würth twee nieuwe acculaders. Er is een 12V en 12/24V model.

De 12V uitvoering is geschikt voor het opladen van alle soorten personenauto-accu’s, inclusief Gel- en AGM-typen. Zodra de accu vol is, schakelt de lader automatisch over op druppellading. De lader is ook van dienst bij het verwisselen van de accu, deze houdt dan het boordnet op spanning.

Het 12/24V model is geschikt voor accu’s met grote capaciteit. De laadkarakteristiek wordt aangepast op de laadtoestand van de accu. Deze acculader is ook inzetbaar als externe voeding tijdens tijdrovende diagnosehandelingen in de werkplaats.

Voor de uitlezing beschikken de Würth-acculaders over een display. De bediening gebeurt via tiptoetsen.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel