nieuws

Mercedes homologeert Robinair aircoservicestation

Werkplaats & Onderhoud

Mercedes homologeert Robinair aircoservicestation

Robinair-importeur Explora meldt trots dat het aircoservice-apparaat ROAC690PRO is gehomologeerd door Mercedes-Benz. Voor het onderhouden en repareren van aircosystemen in modellen van Mercedes, smart en Maybach stelt de fabrikant bijzondere eisen aan de apparatuur.

Om aan de Mercedes-eisen tegemoet te komen monteerde Robinair een extra grote vacuümpomp en werd de vulnauwkeurigheid verhoogd tot 5%. De ROAC690PRO heeft meer bijzonderheden, zoals een uitgebreide voertuigdatabank met aircovulgegevens. Ook stelt het airco-apparaat zelf diagnose, dankzij geintegreerde diagnosesoftware. Het serviceproces verloopt volautomatisch, inclusief toevoeging van de juiste hoeveelheid olie. Desgewenst kan aan het koudemiddel ook een UV-vloeistof worden toegevoegd, om eventuele latere lekkages gemakkelijk op te kunnen sporen.

Robinair-importeur Explora voorziet u graag van verdere informatie.

Auke Cupédo

(Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel