nieuws

Liqui Moly geeft gas in Nederland

Werkplaats & Onderhoud

Liqui Moly geeft gas in Nederland

Het Duitse Liqui Moly produceert smeermiddelen, additieven en tal van producten voor auto-onderhoud. In Nederland wordt de distributie mede behartigd door Technisch Bureau Tebur. De komende jaren zet Liqui Moly een groot offensief in. Auto-onderhoud met de producten van Liqui Moly moet vanzelfsprekend worden.

Bekend van Liqui Moly zijn vooral de additieven voor brandstof, olie en koelvloeistof, waarmee tal van technische problemen verholpen en voorkomen kunnen worden. Maar ook de high tech motoroliën van Liqui Moly winnen aan populariteit in de werkplaats.

Voor de komende jaren heeft de Duitse fabrikant een belangrijke doelstelling. Men ziet wereldwijd 500 miljoen auto’s als potentiële gebruikers voor de producten. Per auto wil Liqui Moly uiteindelijk 50 eurocent aan omzet realiseren.

Samen met Tebur hoopt Liqui Moly het marktaandeel ook in ons land flink te gaan vergroten. Werkplaatsen worden bekend gemaakt met het veelzijdige assortiment motoroliën, vetten, montagepasta’s, onderhoudsproducten, additieven en nog veel meer. Vooral de motorreinigers zijn op dit moment erg actueel. Een schone motor loopt milieuvriendelijker en zuiniger.

Het complete programma van Liqui Moly omvat 4000 producten. In 2007 boekte het bedrijf 18 procent omzetgroei. Alleen in Duitsland heeft Liqui Moly 420 medewerkers in dienst.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel