nieuws

Kunststof repareren met 3M Automix

Werkplaats & Onderhoud

Kunststof repareren met 3M Automix

Nieuw van 3M is het Automix reparatiesysteem, voor het onzichtbaar herstellen van zowel beschadigde als afgebroken kunststof delen. Repareren in plaats van vervangen scheelt flink in de kosten. Kapotte bumpers en koplampen krijgen met Automix een nieuw leven.

Repareren van kunststof onderdelen, in plaats van vervangen spaart materiaalkosten en vaak ook montagetijd. 3M levert het Automix kunststofreparatiesysteem in twee varianten. Eén is bedoeld voor het repareren van afgebroken onderdelen, de ander voor het herstellen van beschadigde kunststof bumpers.

Flexibel verlijmd

Automix voor afgebroken kunststof onderdelen bevat een krachtige, snelwerkende lijm. Na schoonmaken en schuren wordt de lijm aangebracht. Een speciaal contoursheet zorgt daarbij voor de juiste vorm en stand van het aan te lijmen deel. Na schuren en aflakken is het onderdeel weer als nieuw: sterk en flexibel tegelijk. Zo hoeft een koplamp met afgebroken bevestigingssteun niet meer in de afvalbak.

Onzichtbaar gerepareerd

Het tweede Automix systeem van 3M is bedoeld voor het repareren van gaten of scheuren in kunststof bumpers. Het bestaat uit een reparatiepatch, sponsjes met lijmactivator en een vulmiddel.

Na schoonmaken en schuren wordt de patch aan de achterkant van het beschadigde oppervlak aangebracht ter versteviging.

De reparatie zelf gebeurt met tweecomponenten epoxylijm/vulmiddel. Na uitharding resteert een flexibele laag, die zich gemakkelijk laat schuren en overspuiten. Een interessant alternatief voor kostbare vervanging van autobumpers met schade.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel