nieuws

Intelligent elektra testen met Midtronics

Werkplaats & Onderhoud

Intelligent elektra testen met Midtronics

De accutesters van Midtronics zijn altijd goed voor nieuws, “we moeten wel voorop lopen want we hebben alleen producten voor het primaire stroomcircuit”, zegt accountmanager Arjen Barendse. Neem de nieuwe Intellect EXP, die behoorlijk wat slimmer is dan een gewone accutester.

Met deze tester voor het hele primaire circuit van accu, generator en startmotor ben je helemaal op de toekomst voorbereid. Het apparaat geeft uitgebreide informatie van het testverloop, inclusief grafieken, alles kan ook uitgeprint worden.

Programmeerbaar

De bedoeling was om met de Intellect EXP een modulaire handheldtester te brengen. Er zitten diverse aansluitmogelijkheden op, en een slot voor een SD-geheugenkaart. Samen met extra meetkabels krijg je op SD-kaart het bijbehorend meetprogramma. Zo zijn meerdere versies van het apparaat te koop, met meer of minder mogelijkheden.

Daarnaast kan de tester via SD-kaart aangepast worden aan alle toekomstige ontwikkelingen. “Ook merkgebonden testprogramma’s zijn mogelijk”, legt Barendse uit, “zodat je in een multimerkbedrijf niet voor elk merk een aparte tester moet nemen.”

Aan zulke varianten wordt gewerkt. Er komt al een versie aan voor 24 V-installaties met hoge capaciteit.

Flight recorder

Nog een slim apparaat is een ‘flightrecorder’ die van een aantal stroomkringen de activiteit kan bijhouden. Een uitkomst bij problemen waarbij de accu steeds leegloopt. Waar zit de verbruiker die dit op zijn geweten heeft?

Dat kan lang zoeken zijn, met als gevolg veel improductieve monteurstijd óf een enorme nota voor de klant. Sluit dan de Midtronics-flightrecorder aan en laat de klant daarmee een tijdje rijden. Dan zie je wel welk stroomcircuit af en toe nodeloos actief wordt en de accu leegvreet. “Geen goedkoop apparaat, maar het kan enorm veel tijd en moeite sparen, bij een probleem dat steeds vaker voorkomt.”

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel