nieuws

Industrieel spuitwerk: kans voor autoschadebedrijf

Werkplaats & Onderhoud

Industrieel spuitwerk: kans voor autoschadebedrijf

Autoschadeherstelbedrijven hebben het niet gemakkelijk. De auto wordt technisch steeds complexer, marges staan onder druk en het aantal schades neemt af. Een aantrekkelijke nevenactiviteit is industrieel spuitwerk. Spies Hecker presenteert voor dit doel het Permaflex-laksysteem.

U moet bij industrieel spuitwerk denken aan machines, automaten, meubels, kleine werktuigen etc. Die passen prima in de spuitcabine. Het lakken van dergelijke objecten heeft tot doel ze kleur te geven en te beschermen tegen corrosie. Het vraagt wel om een ander laksysteem dan het schadebedrijf voor het spuiten van auto’s inzet.

Ook met structuur

Lakfabrikant Spies Hecker heeft er nu een speciaal laksysteem voor ontwikkeld. Het heet Permaflex en is opgebouwd uit een beperkt aantal producten. Dankzij verschillende mengpasta’s en bindmiddelen kunnen toch een groot aantal oppervlaktekwaliteiten en glansniveaus worden bereikt. Dat loopt van glad tot gestructureerd en van hoogglanzend tot dofmat.

Alle materialen

Permaflex hecht op nagenoeg alle materialen: staal, zink, aluminium, koper/messing, kunststof en zelfs op hout. Het kan met diverse spuittechnieken worden opgebracht. Lakbedrijven die geen eigen mengsysteem hebben, kunnen de gemengde kleurtinten in alle bindmiddelkwaliteiten rechtstreeks bij Spies Hecker-importeur Metalak bestellen. Nog wel even wachten, want het komt begin 2008 op de markt.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel