nieuws

Glasurit presenteert compleet UV-programma

Werkplaats & Onderhoud

Glasurit presenteert compleet UV-programma

Speciale lakproducten, die supersnel drogen onder invloed van ultraviolet licht, kunnen het rendement in het schadeherstelbedrijf belangrijk verhogen. Lakfabrikant Glasurit heeft een compleet UV-systeem ontwikkeld, met alle benodigde producten van plamuur tot blanke lak. Het brengt snelheid in spotrepair.

Het Glasurit UV-systeem komt in het voorjaar van 2008 op de markt en omvat een UV-plamuur, UV-primer, UV-blanke lak en UV-blender. Het kan dus ingezet worden voor een complete schadereparatie. Alleen de blanke lak is een tweecomponentenproduct, de overige bestaan uit één component.

Geen beschermende maatregelen

Bij het UV-systeem hoort een speciale lamp die werkt met een combinatie van UV-A en infraroodstraling. De lamp is 2 meter hoog en 1,5 meter breed en ‘droogt’ oppervlakken van 80 bij 80 centimeter. Speciale droogprogramma’s zijn per product geprogrammeerd, de lamp bevat ook een afstandssensor voor een juiste positionering. Dankzij de toegepaste techniek is het niet nodig het lichaam tegen de straling te beschermen. Ook hoeft de ruimte niet afgeschermd te worden. Beide beschermende maatregelen zijn bij UV-B licht wel nodig.

Tijd- en energiebesparing

Belangrijke voordelen van het UV-systeem zijn de korte droogtijd en de energiebesparing (de droogcabine hoeft niet opgestookt te worden), zonder dat de kwaliteit van het spuitwerk wordt aangetast. Volgens Glasurit is het concept vooral interessant voor grote schadeherstelbedrijven met veel doorgangen en bedrijven die gespecialiseerd zijn in spotrepair.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel