nieuws

Delphi start netwerk van Diesel Points

Werkplaats & Onderhoud

Delphi start netwerk van Diesel Points

Wat is de grootste technische uitdaging voor het onafhankelijk autobedrijf? “De steeds complexer wordende dieseltechnologie”, zeggen onderzoekers van Delphi. Het Delphi Diesel Point-programma gaat daar iets aan doen.

Een moderne DI-diesel met een storing. Is het een injector? Heeft de pomp een mechanisch defect of is het een storing in de elektronica? Wie er niet uitkomt brengt de auto naar een dieselspecialist.

Universele specialisten

Die kunnen uit de voeten met alle grote merken van dieselinspuitinstallaties, maar Terlouw, Ausma, Diesel Büchli, Mulder en Kleinjan zijn ook expliciet Delphi Diesel Service Center.

Te snel

Autobedrijven met weinig kennis van dieselinspuitsystemen brengen auto’s soms wat al te snel naar deze specialisten. Jammer, vindt Delphi. Een bedrijf dat bij wil blijven zou toch eerst zelf diagnose moeten stellen, en bovendien overweg kunnen met een aantal reparatiesets. Zo’n bedrijf herkent dan ook meteen welke auto echt naar de specialist moet.

Europees netwerk

Om dat voor elkaar te krijgen wil Delphi autobedrijven trainen, ze technische- en marketingondersteuning bieden en ze gereedschap en equipment, reparatiesets en onderdelen leveren. Allemaal gericht op alle merken inspuitsystemen. Wie meedoet wordt Delphi Diesel Point. In een plaatje van het Europese Delphi-netwerk staan die onder de Diesel Service Centers.

Even geduld a.u.b.

Waar u zich moet melden om deel te nemen aan het Delphi Diesel Point-programma? Ho ho, niet zo snel. Delphi heeft het plannetje nog maar net gelanceerd. De precieze uitwerking volgt over een paar weken.

Erwin den Hoed (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel