nieuws

Bosch EPS 200 test alle dieselverstuivers

Werkplaats & Onderhoud

Bosch EPS 200 test alle dieselverstuivers

De moderne dieselmotor wint sterk aan populariteit. Werkplaatsen doen er dus verstandig aan zich toe te leggen op dieselservice. Voor het testen van alle soorten injectoren van dieselmotoren, levert Bosch nu een betaalbaar testapparaat. Een volautomatisch testprogramma geeft uitsluitsel of de dieselinspuiting optimaal is.

De EPS 200 is een compact testapparaat dat eenvoudig op de werkbank geplaatst wordt. Het test conventionele injectoren, unit injectors en common rail-verstuivers van zowel personenauto’s als bedrijfsauto’s. Niet alleen van Bosch, maar ook van Delphi en Denso.

Het testprogramma is gebaseerd op Windows XP. Bediening en uitlezing gebeurt via een praktisch kleuren-touchscreen. Eventueel is een extern beeldscherm en toetsenbord aan te sluiten.

Volautomatische test

Na plaatsing van de injector verloopt de test volautomatisch. De meetresultaten worden zowel numeriek als grafisch op het beeldscherm getoond en vergeleken met de normwaarden. De meetwaarden zijn ook op te slaan in het geheugen van de EPS 200.

Tot 1800 bar

Bij common rail-injectoren meet de EPS 200 het stationair volume, de vollastopbrengst en de retour. Testen is mogelijk tot 1800 bar druk. De EPS 200 is ook in staat om vervuilde injectoren te reinigen.

Met de EPS 200 komt Robert Bosch tegemoet aan de groeiende vraag naar dieseltestapparatuur.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel