nieuws

Speciale acculader voor showroomauto’s

Werkplaats & Onderhoud

Speciale acculader voor showroomauto’s

Potentiële kopers proberen graag alle elektronische functies van de auto van hun dromen uit. Dat put de accu van de showroomauto erg snel uit, met alle problemen van dien. Ook bij het afleveren van nieuwe auto’s en de bijbehorende instructies, kan de accu snel ontladen raken. De nieuwe Acctiva Seller van Fronius is de oplossing.

Fronius ontwikkelde deze acculader speciaal voor het op spanning houden van showroomauto’s en als bijvoeding tijdens demonstraties. Hij kan continu aangesloten blijven en houdt de boordaccu topfit. Het inverter-laadproces beschermt de boordelektronica tegen ongewenste spanningspieken en verzekert een zeer constante laadspanning. Bij het inschakelen van elektrische functies van de auto, zal de Acctiva Seller de stroom verzorgen waardoor de boordaccu niet uitgeput raakt.

De 30 Ampère lader is slechts 88 mm hoog en vindt gemakkelijk een plekje onder de motorkap of onder de auto. Hij kan zelfs met een Kensington-slot (bekend van laptops) verankerd worden tegen diefstal. Een rubberen omhulsel voorkomt schade aan de lak.

De bediening is dermate eenvoudig, dat zelfs een verkoper ermee om kan gaan aldus Amtech Equipment die deze nieuwe Fronius-lader introduceert.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel