nieuws

Eerste vrieskou zorgt voor meer autopech

Werkplaats & Onderhoud

Eerste vrieskou zorgt voor meer autopech

De eerste nacht en dag met echte vrieskou bezorgde de wegenwacht van de ANWB maandag veel extra werk. Directeur Wegenwacht Rian Vreeburg liet weten dat rond vijf uur ’s middags al vijfduizend mensen met pech waren geholpen. Het gaat volgens haar vooral om mensen die problemen hebben met het starten van hun auto.

De ANWB was voorbereid op extra drukte. Op de Nederlandse wegen rijden maandag 250 wegenwachten rond. Dat zijn er veertig meer dan normaal. Ook aan de telefoon zijn tien extra mensen ingezet. “Het is lekker druk”, aldus Vreeburg. “Bij het begin van de vorst zijn het vaak de accu’s die al slecht zijn die het als eerste begeven.”

Ook bij Route Mobiel is het maandag “twee keer zo druk als op een normale maandagochtend”, aldus commercieel directeur Edward Reinderts. Hoeveel pechgevallen zijn organisatie precies tot nu toe heeft gekregen, kon hij niet zeggen. Ook hoeveel pechhulpverleners er voor zijn organisatie op pad zijn wist hij niet precies. “Het is nu gewoon pompen, het is hartstikke druk.”

Veel winters ongemak is met de nodige extra zorg en technisch inzicht te voorkomen. Hoe kan de werkplaats auto’s wapenen tegen de winterse ontberingen en de klant winters ongemak besparen? AMT geeft tips.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel