nieuws

Eén lasapparaat voor vele materialen

Werkplaats & Onderhoud

Eén lasapparaat voor vele materialen

Schadeherstellers worden geconfronteerd met steeds meer materiaalsoorten. Elk materiaal vereist een aangepast lasapparaat. Dat betekent de aanschaf van meerdere lasapparaten of het tijdrovend ombouwen en instellen. Dat is allemaal niet nodig met de Lascare MIG Pulse 200 Synergic.

Dit nieuwe lasapparaat van Lascare Carrosserie last namelijk staal en aluminium en is ook geschikt voor koper hardsolderen. Ombouwen van het apparaat is niet nodig, omdat het voorzien is van drie geïntegreerde draadaanvoerunits voor staal, koper en aluminium en drie verschillende lastoortsen. De rode dient voor koper hardsolderen, de blauwe voor aluminium lassen en de zwarte voor het lassen van staal.

Aan de hand van de gekozen lastoorts herkent de machine automatisch het te verlassen materiaal en past de lasparameters hierop aan. Ook selecteert de MIG Pulse 200 Synergic zelf de te gebruiken gassoort. De schadehersteller hoeft dus alleen de juiste lastoorts te pakken, en het lasapparaat regelt de rest.

Desgewenst kunnen ook andere draadsoorten zoals RVS en Cu-Al geïnstalleerd worden.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel