nieuws

Blowtherm: innovatief in spuitcabines en voorbewerking

Werkplaats & Onderhoud

Blowtherm: innovatief in spuitcabines en voorbewerking

Overlander heeft het afgelopen jaar zwaar ingezet op de schadeherstelbranche. Een primeur is de vertegenwoordiging van het Italiaanse Blowtherm. De fabrikant onderscheidt zich met een hoogwaardig programma spuit/droogcabines en voorbewerkingsruimtes.

Voor de voorbewerking kan Blowtherm prachtige systemen leveren die, zonder ingewikkelde bouwkundige voorzieningen, in staat zijn de lucht af te zuigen en gereinigd te recirculeren. Met elektrische rolgordijnen zijn de afzonderlijke werkplekken van elkaar te scheiden.

Een unieke vinding van Blowtherm is het Smart Cure-systeem, een cabine-managementsysteem met speciaal softwareprogramma en direct gekoppelde turboventilatoren. Het stemt de luchthoeveelheid automatisch op de spuitbewerking aan. Het spaart veel energie en geeft een optimaal eindresultaat.

Ook bijzonder is de pneumatische cabine-oprit van Blowtherm, die plaatsbesparend in de cabine is ondergebracht, en het Hyperventilatie-systeem voor het snel drogen van watergedragen lakken zonder kans op stofproblemen. Kortom: een kennismaking waard!

Overlander kan u meer vertellen over de technische details van Blowtherm.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel