nieuws

Vantage Pro: rechterhand van diagnosetechnicus

Werkplaats & Onderhoud

Vantage Pro: rechterhand van diagnosetechnicus

Snap-on heeft het programma diagnosetesters uitgebreid met de Vantage Pro. Deze combineert een grafische multimeter en 2-kanaals labscope in één. Een waardevol meetapparaat voor wie elektronische storingen tot een oplossing wil brengen. Ook zonder scope-ervaring kunt u ermee overweg.

De Vantage Pro is gemakkelijk te bedienen dankzij de windowsbesturing en de handige duimschakelaar. Het praktische meetinstrument ondersteunt de diagnosetechnicus met een uitgebreide voertuigdatabase, compleet met component-testprocedures met technische uitleg en voorbeeldsignalen. Deze uitgebreide informatie voorkomt dat componenten onnodig vernieuwd worden.

Automatische instelling

Het instellen van een scope is voor menig technicus een lastige klus. De Snap-on Vantage Pro configureert de scope echter automatisch na het kiezen van een te testen component.

De 2-kanaals labscope heeft een meetsnelheid van acht megasamples per seconde en brengt ook CAN-signalen gedetailleerd in beeld.

De meetgegevens presenteert de Vantage Pro op een groot kleurenscherm. Voor het updaten van de software beschikt hij over een CompactFlash-slot. Ook is voorzien in een usb-poort voor aansluiting op een extern toetsenbord of printer. Met een volle accu kan de Vantage Pro vijf uur lang meten.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel