nieuws

Smeren en beschermen met Valvoline

Werkplaats & Onderhoud

Smeren en beschermen met Valvoline

Toolspecial.com, onderdeel van gereedschappendistributeur Harrems Tools, heeft het programma verrijkt met Valvoline. Voor velen een bekende aanbieder van smeermiddelen. Maar het merk heeft de werkplaats meer te bieden, zoals Tectyl, brandstofreinigers en chemisch gereedschap.

Eén van die chemische gereedschappen is Valvoline MultiSpray 1299 WD. Het voorkomt startproblemen, beschermt tegen corrosie, verwijdert roest, voorkomt bevriezing van sloten en weert vocht uit elektrische contacten en het ontstekingssysteem.

Inwendige reiniging

Ook inwendige motorreiniging is tegenwoordig een specialisme van Valvoline. De SynPower brandstofsysteemreinigers verwijdert afzettingen uit benzinemotoren, wat de compressie en prestaties verbetert. De Valvoline reinigingsproducten voor dieselmotoren bevatten tevens een cetaanverbeteraar, waarmee de verbranding gemakkelijker verloopt. Het programma wordt gecompleteerd met specifieke reinigingsproducten voor koelsysteem, smeersysteem en airconditioningsysteem.

Bescherming tegen corrosie

Valvoline is bekend van ‘Tectyl’, waarmee corrosie van metaal een halt wordt toegeroepen. De vroegere, kleverige substantie heeft plaatsgemaakt voor watergedragen producten waarmee schoon gewerkt kan worden. Naast Tectyl Bodysafe en Tectyl ML levert Valvoline een aantal specifieke Tectyl-producten zoals Tectyl 190, een sneldrogend en overlakbare beschermer voor de onderzijde van auto’s en aanhangwagens, Tectyl Amber, speciaal bedoeld voor het beschermen van wielnaven, en Tectyl Superwax, een waterafstotende corrosieremmer voor gereedschap, verchroomde delen en elektrische bedrading.

U vindt alle details op www.toolspecial.com van Harrems Tools.

Auke Cupédo (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel