nieuws

Multifunctionele acculader van Snap-on

Werkplaats & Onderhoud

Multifunctionele acculader van Snap-on

Van een acculader wordt tegenwoordig veel gevraagd. Hij moet elektronicaveilig kunnen laden, fungeren als starthulp én de boordaccu ontlasten bij langdurige diagnosehandelingen. De nieuwe Acculader Plus van Snap-on kan het allemaal.

De Acculader Plus, met type-aanduiding EEBC500EU, is erg veelzijdig. Hij is geschikt voor 6, 12 en 24V accu’s, en weet raad met zowel conventionele accu’s als AGM, deep cycle en Gel-accu’s.

Het laadproces verloopt volautomatisch, met een laadstroom van 4, 15 of 60 A, zonder gevaar voor overbelasting van de accu. Als starthulp is de Snap-on lader goed voor 300 A startstroom. Tijdens diagnosehandelingen zorgt hij voor een zeer constante spanning, zodat het herprogrammeren van stuurapparaten probleemloos verloopt.

De Snap-on Acculader Plus is gemonteerd op een fraaie, verrijdbare trolley die ook een opbergmogelijkheid voor gereedschap bevat. Het digitale display informeert de monteur over de accuspanning, laadstatus en dynamoconditie.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel