blog

Boottrailers lijden schipbreuk, Bovag pleit voor APK

Werkplaats & Onderhoud 2117

Boottrailers lijden schipbreuk, Bovag pleit voor APK
Bovag controleerde 132 boottrailers. Het resultaat? Schrikken!

Bovag was bij de Sneekweek. Niet om eens lekker uit te waaien, wel om boottrailers te controleren.
Oef, was dat schrikken. Veel van die karretjes worden gevaarlijk slecht onderhouden…

Kijk even mee naar de resultaten van Bovags controle. Van de 132 aanhangwagens waren er 24 zonder mankementen. Bij liefst 94 waren de banden niet oké. Ze vertoonden diepe scheuren, hadden een vervormd karkas, waren provisorisch gerepareerd of stamden uit de jaren ’90.

Vertrouwen op een veter

Ook met de rest van de trailers was veel mis. Bij 29 % was de hulpkoppeling of de breekkabel niet in orde. Een enkeling had die kabel zelfs vervangen door een veter. Je zal er maar achter rijden als het mis gaat…

Het wordt niet beter

Tien jaar geleden deed Bovag ook al eens zo’n keuring. Ook toen was het resultaat niet rooskleurig. Nu was het nog weer slechter.

Erwin den Hoed

Erwin deed HTS Autotechniek, werkte bij DAF Trucks en werd bedrijfseconoom in Tilburg. Hij maakte een uitstapje naar de bakkerijwereld en kwam in 2001 naar AMT. Zijn doel toen: “Artikelen maken waar ik trots op ben”. Zijn doel nu: “Mijn lezers en websitegebruikers blij maken”. Eigenlijk is er in al die jaren dus niets veranderd…

Lichtpuntje

Maar niet te pessimistisch, er was ook een lichtpuntje. De verlichting is er ietsje op vooruit gegaan. Nou ja, nog steeds zijn bij een derde de verplichte lampjes niet op orde. En soms werkt het wel, maar zijn de lampen met plakband bevestigd. Dus ook voor de verlichting hoeft de vlag niet uit.

Goed werk

Wist je trouwens dat onze beide buurlanden een APK hebben voor aanhangwagens? Na de boottrailerinspectie pleit Bovag ervoor om die ook bij ons in te voeren. Dat verdient een compliment. Beter een keer te vaak gecontroleerd dan mensenlevens op het spel gezet. Met veiligheid neem je geen risico’s. Bravo Bovag!

Reageer op dit artikel