blog

Blog: Schade biedt kansen

Werkplaats & Onderhoud 1127

Piep…, piep…, piep…, pieppiep, pieppiep, pieppieppiep, piiiieeeep. En dan is het stil. Nee, wees gerust: het gaat hier niet om een sterfgeval, maar om de parkeersensoren van mijn Mégane GT.

Blog: Schade biedt kansen

Rondom voorzien van parkeerhulpjes, dode-hoeksensoren en achteruitrijcamera. Hij kan zelfs zelfstandig inparkeren. Ik gebruik het niet, maar vooruit, wel eens uitgeprobeerd en het viel me niet tegen.

Nog net goed…

Mooi die hulpmiddelen op de moderne auto, maar ik word er lui van. Ik rij de auto tot aan de eentonige piep. Gaat altijd goed. Of nog nét goed… Dat muurtje zat op 2 cm na in de splitter van de voorbumper zoals je ziet op de foto. Oef, had ik bijna meegeteld in het onderzoek waarin beweerd wordt dat een slimme auto meer schade rijdt. Nou ja, de bestuurder dan. Collega Erwin, bestuurder zonder slimme rijhulpjes, twijfelt aan het onderzoeksresultaat.

Een kleine ‘deur-gooi’-schade. Ik kan me daar aan storen. Jouw klant misschien ook wel.

Goed, geen bumperschade aan mijn half jaar oude Fransoos en dat wil ik ook zo houden. Daarom parkeer ik de auto als het even kan op een hoek. Dan maar iets verder lopen, en dat is nog gezond ook. Dat kan niet altijd, en dus vindt een geoefend oog een deur-gooi-schade aan de rechterzijde. Storend vind ik en dus ga ik die twee krasjes binnenkort weg polijsten.

Spotrepair

Wellicht hoor jij je klant niet over dat deukje of krasje in zijn auto, maar stoort hij zich er ook aan. Denkt hij dat reparatie duur is? Wat nou als je hem aanbiedt dat deukje of krasje weg te werken nu de auto toch bij je is voor een beurt. Werkt dat? Het biedt zeker kansen, want nog niet veel collega-autobedrijven doen het. Zeker het onderzoeken waard dus. 

Bezoek de AMT-redactie op het AMT-Live plein. Dit is ook ‘the place to be’ om je vakkennis bij te spijkeren in één van de kennistheaters.

Graag wil ik je nog even extra wijzen op de beursspecial. We hebben voor Auto Prof – AMT Live Hardenberg, een spetterend kennisprogramma voor je klaar staan. De toelichting op alle zestien kennissessies met onderwerpen als: WLTP, APK-deeltjesteller, laadpalen, en vele technische onderwerpen vind je op AMT.nl/autoprof-amtlive/ , onze facebook,  onze instagram en in de speciale beursspecial welke je hier kan inzien (PDF)

Ik zie je graag op 16, 17 of 18 oktober op het AMT-plein of in een van de kennistheaters!

Reageer op dit artikel