blog

Blog: Met trots terugkijken en vol verwachting vooruit

Werkplaats & Onderhoud 1010

Blog: Met trots terugkijken en vol verwachting vooruit
Een vol programma met 24 kennissessies tijdens AMT Live 2017. Kom jij naar de 2018-editie eind januari? Ook dan kun je Leren, Beleven én Ontmoeten tijdens AutoProf - AMT Live

‘Sorry, maar het zit echt helemaal vol”, moesten we meermaals zeggen tijdens de zesde editie van AMT Live. Je hebt ons kennisevenement haast niet kunnen missen. We schreven er veel over, zowel in het blad als online. En dat doen we binnenkort alweer

In juli startte ik met onze projectmanager om het programma van AMT Live 2017 te schetsen. Welke opbouw kiezen we? Uit evaluaties bleek dat er meer lucht nodig was om naast de kennissessies ook de partners te bezoeken. Doen we weer een Kennistour? Hoe sluiten we af? En hoeveel groter maken we de theaters? Om die laatste vraag meteen maar te evalueren: de theaters waren soms groot genoeg, maar vaak ook te klein. En tja, dan moesten we bezoekers teleurstellen.

Alle stoelen vol, bezoekers staand langs de randen én zelfs zittend op de grond. Het is duidelijk, er valt nog veel te leren voor iedereen. Voor AMT, maar ook zeker voor de automotive professional. En dat maakt ons evenement AMT Live zo mooi. Het leren in de vele kennissessies, het beleven van demonstraties en wedstrijden en natuurlijk elkaar ontmoeten om kennis uit te wisselen. Waar ik in 2012 nog niet als hoofdredacteur betrokken was bij het debuut van AMT Live, mocht ik me met de 2013-editie wel bemoeien. Leren, Beleven, Ontmoeten; dat moesten de kernwaarden worden.

Met veel trots kijk ik terug op het jaarlijkse kennisevenement. Maar er is ook een schaduwzijde. Een goed programma opzetten kunnen we, met onze knowhow en ons netwerk. Maar AMT Live betekent ook veel stands, veel geregel en nog veel meer communicatie er omheen. Daarom besloten we op zoek te gaan naar samenwerking. We vonden een partner in EasyFairs, de organisator van de Autoprofs. En daarmee is het event AutoProf – AMT Live geboren, en wel vanaf eind januari aanstaande in Gorinchem.

Wees niet bevreesd, de kern van AMT Live blijft. We zetten theaters neer, demonstratieruimtes en ruimtes voor ontmoeten. En het is win-win: AutoProf krijgt een kennisinjectie, en AMT Live nóg meer stands. Kom dus vooral Leren, Beleven én Ontmoeten. Ik wil iedereen bedanken voor zijn inzet voor en komst naar AMT Live én uitnodigen voor ons nieuwe evenement. Zie ik je 30 en 31 januari en 1 februari in Gorinchem? Ik kijk er, samen met ons team, naar uit!

Reageer op dit artikel