blog

Column: Werken bij de Wegenwacht, geen-dag-is-hetzelfde-baan

Werkplaats & Onderhoud 1766

Column: Werken bij de Wegenwacht, geen-dag-is-hetzelfde-baan
Voor wegenwachter Remko Kalbfleisch is geen dag hetzelfde. In zijn werk komt hij een grote diversiteit aan merken en storingen tegen. Daarmee bouwde hij in twintig jaar een schat aan praktische ervaring op. En Remko ontmoet veel blije mensen. Waarom ze zo blij zijn? Omdat ze weer met hun eigen auto verder kunnen rijden.

Werken bij de Wegenwacht is ook gewoon ontzettend leuk. En ik ben niet de enige die dat vindt. Kijk maar naar al die wegenwachten die al in de vorige eeuw bij ons in dienst kwamen.

Een groot deel van hen werkt nog steeds voor ons. Bijna geen medewerker die is komen werken bij de wegenwacht verruilt zijn baan voor werk buiten de ANWB. Dan kan het toch haast niet anders dan dat wij leuk werk hebben?!

Lekker-buiten-baan

Zelf doe ik dit werk ook al twintig jaar. En nog steeds elke dag met plezier. Wat er dan zo leuk aan is?
Wegenwacht zijn is een aparte baan, het is een ’geen-dag-is-hetzelfde-baan‘. Auto’s, fietsen, scooters, brommobielen, motorfietsen, laadpalen en alles wat daar tussen zit; als het stuk kan, word je er naar toe gestuurd. Het is ook een ’lekker-buiten-baan‘, je bent met je eigen bus op weg en je weet van te voren niet waar de dag je gaat brengen of wie je tegenkomt. En het is géén 9-tot-5-baan. Wel een dankbare baan. Je krijgt veel waardering en respect van de mensen die je helpt.

Leden, geen klanten

Kortom, het is een baan met afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid, een baan waar je je eigen draai aan kan geven. En een baan met veel klantcontact…, ehhh ik bedoel ledencontact. Want het lidmaatschap van de Wegenwacht is toch echt onderscheidend. Van onze club word je lid, geen klant!

Geen-dag-is-hetzelfde-baan

De leden die je met pech onderweg tegenkomt, zijn net zo divers als hun voertuigen. Zo ben je bij de ene klus een uur aan het zoeken: waarom ontbreekt de voeding op de injectoren? En: hoe krijg ik deze auto nou toch weer rijdend weg?

Sleutel in de kofferbak

Terwijl bij het volgende pechgeval de sleutelbos met auto- en huissleutels in de kofferbak van de auto ligt. En die zit op slot. Meneer zit al een uur in zijn auto te wachten. Niet fijn. Maar aan zijn gezicht te zien, is hij ontzettend blij met mijn komst. Hij legt uit wat het probleem is. Ik open het achterportier, klap de leuning van de achterbank om en geef hem zijn sleutels terug. De blijdschap op zijn gezicht slaat om in ongeloof.

Werken bij de wegenwacht

Had ik al gezegd dat dit écht leuk werk is? En wist je dat de ANWB op zoek is naar nieuwe wegenwachten? Kijk maar op www.wordwegenwacht.nl. Wie weet rijd je dan binnenkort in een auto van de zaak… Een gele!

Reageer op dit artikel